person-spreading-hands-against-sun-847484 (1)
Nadine Schol

Nadine Schol

Van frustratie naar acceptatieAlles wat er gebeurt omtrent het Coronavirus.. Wat doet dat met jou? 

Er wordt van ons gevraagd om snel te schakelen. We denken anders, handelen anders en voelen ons anders. We hebben te accepteren dat dit nu even is zoals het is. Dat is niet altijd gemakkelijk merk ik. Angst, frustratie en spanning spelen op. Sommigen van ons kunnen zich hier snel in aanpassen. Ze hebben de switch naar acceptatie en overgave zo gemaakt. Ik niet. Ik ging de afgelopen dagen van hot naar her. Ik kreeg zelfs van anderen te horen “elke dag ben je anders”. Eerst zeg ik dit, dan zeg ik dat. Er was geen peil op te trekken. Wat er allemaal achter zat was frustratie. Boosheid om wat er gebeurt en wat voor effect dit heeft op mijn leven en dat van anderen. Het koste me veel energie. Ik sliep slecht. Er ontstonden conflicten met mijn partner en ik voelde me radeloos. Geen leuke ervaring kan ik je zeggen. 


Hoe maak je dan de stap van frustratie naar acceptatie? 

 

Allereerst, toelaten wat toegelaten wil worden. Zonder oordeel. 

Wat ik in de jaren geleerd heb en waarvan ik weet dat het helpt, is je frustratie er helemaal te laten zijn zonder erover te oordelen. Sta jezelf dus toe om de frustratie volledig te voelen. Schrijf op waar je allemaal gefrustreerd over bent of deel het met iemand. Uit het op jouw manier. Jij mág volledig gefrustreerd zijn. Dat is oké. Dat is heel normaal. Niemand had dit aan zien komen. Niemand wist wat voor impact dit zou hebben op onze wereld. Erken dus alles. Wat het met je doet. Leg het allemaal op tafel, zonder dat jij of een ander erover oordeelt.


Liefde is.. toelaten. Kies vervolgens wat je los wil laten

Wat je zult ervaren door het erkennen van wat er is, is dat dit voor opluchting zorgt. Het toelaten van wat jij voelt, creëert ruimte. De volgende stap is een keuze maken in wat jij wil loslaten. Wil je loslaten dat het je zo raakt? Wil je de zorgen over naaste familie/vrienden loslaten? Wil je loslaten dat je het niet begrijpt? Wat het ook is wat jij allemaal erkent hebt, check goed bij jezelf wat jou nu niet meer dient. Zodra je hier helderheid over hebt, kies dan om dit los te laten. 


Hoe ik dit vaak doe is door een oefening met een pen. Pak een pen en houd die pen vast met een uitgestrekte arm. Sluit je ogen. Maak contact met de frustratie, de pijn, het verdriet dat je voelt. Alles wat jij net erkent hebt. Voel dit in je lijf. Kanaliseer vervolgens dit alles naar de pen in je hand. Zodra jij er klaar voor bent om dat gevoel los te laten wat nu in de pen zit, laat dan de pen op de grond vallen. Laat het allemaal los. 


Tot slot, neem een nieuw besluit

Nu jij hebt losgelaten wat je niet meer dient, is er ruimte voor acceptatie & overgave. Wat besluit je vanaf nu te gaan doen? Op welke manier kies jij, om met de situatie die er om je heen heerst, om te gaan? Wat heb jij nodig? Wie kies jij te zijn? Schrijf dit besluit op voor jezelf. Maak het helder. Kies ervoor om vanaf nu vanuit dat nieuwe besluit te leven. Zodra je weer even een moment ervaart waarin je angst, frustratie of spanning voelt, denk dan terug aan het besluit wat jij genomen hebt. 


Wees liefdevol naar jezelf. 

 
Zelf merkte ik, toen ik deze stappen volgde, er ruimte ontstond voor iets nieuws. Een nieuwe rol die ik kon gaan innemen. Dienstbaar zijn voor anderen. Door dit met mijn partner te delen kon hij ook meer begrip hebben voor mijn situatie. Samen voelden we ons even rot. Vervolgens kozen we ervoor om het dag voor dag te zien. Te focussen op wat echt belangrijk is voor ons en de liefde weer toe te laten. 
 
Dagelijks herinner ik mij er nu aan. Dit doe ik door ’s ochtends naar de meditatie te luisteren van Marjolijn Loderichs van de I AM Academy. Sinds deze crisis is ontstaan in ons land, organiseert zij dagelijks een live meditatie. Meer dan 700 mensen tunen in op hetzelfde moment en creëren zo een veld van liefde en heling om alle mensen heen. Mocht je mee willen doen, meld je dan hier aan! 
 
Zou je graag wat hulp willen hebben bij het proces wat ik net uitgelegd heb? Laat dan een bericht achter. Dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op en doen we het samen 🙂


Share this post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on print
Share on email

Wat vind je van deze blog die je net gelezen hebt?
Laat een berichtje achter. Zou ik erg leuk vinden :)
Liefs!

Categorieën
Sluit menu