hal-gatewood-OgvqXGL7XO4-unsplash
Nadine Schol

Nadine Schol

De wet van Aantrekkingskracht

Misschien heb je er al wel eens over gehoord. Misschien is het totaal nieuw voor je. De wet van Aantrekkingskracht. In deze blog deel ik met je wat het inhoudt, waarom het belangrijk is dat je je hier bewust van bent en geef ik een voorbeeld vanuit mijn eigen ervaring. 

 

 

 

Wat is de Wet van Aantrekkingskracht? 

 

Dit is één van de drie belangrijkste bestaanswetten in ons leven. Daar waar ons leven mee verbonden is. Als je meer begrip krijgt van deze bestaanswetten en leert ermee in harmonie te zijn, dan zul je minder weerstand ervaren in je leven. De 3 belangrijkste bestaanswetten zijn: 

  • De Wet van Eenheid - Alles is één
  • De Wet van Polariteit - Alles ontstaat uit twee (licht vs donker)
  • De Wet van Aantrekkingskracht - Dat wat hetzelfde is, trekt elkaar aan

In dit blog focus ik mij op de Wet van Aantrekkingskracht. Wellicht dat ik later nog eens de andere twee ga belichten. 

 

Hoe de Wet van Aantrekkingskracht zich uit in het leven, is dat de voorzienigheid voor je werkt. Je trekt bijvoorbeeld onverwachte meevallers aan. Dingen verlopen heel soepel. Dat wat je wenst, komt op je pad. Echter kan het ook zo zijn dat juist alles tegen zit. De ene na de andere tegenslag ervaar je in je leven. In dit alles speelt de Wet van Aantrekkingskracht een rol. Dit heeft te maken met trillingen. Laat me die aan je uitleggen. 

 

 

 

Alles is Energie

 

Alles om ons heen en wijzelf als mensen bestaan uit atomen waartussen een energie uitwisseling plaatsvindt. De tafel waar je aan dineert, de auto waar je in rijdt, zelfs je eigen lichaam, alles bestaat uit deze atomen. Al die atomen hebben een bepaalde trillingsfrequentie. De energie die daartussen zit wordt vaak afgebeeld door golven. Denk aan een radio, die stel je ook af op een bepaalde trillingfrequentie. 

 

Onze gedachtes die zich automatisch uiten in gevoelens, stralen net zo’n trillingsfrequentie uit. Alles heeft dus een trillingsveld. De Wet van Aantrekkingskracht luidt: Dat wat hetzelfde is, trekt elkaar aan.  Deze wet wordt ook wel de wet van Resonantie genoemd. De trillingsfrequentie die uitgestraald wordt, resoneert met een trillingsfrequentie die op hetzelfde niveau ligt. 

 

Hoe ziet dat er dan in de praktijk uit en waarom is het belangrijk om je hier bewust van te zijn? 

 

 

 

De kern van ons bestaan

 

Wist je dat wij als mensen in onze kern volmaakte energie zijn? Dit is de kern van ons bestaan. Onvoorwaardelijke liefde. Daar waar ik het in een eerder blog ook over had. Als wij volledig afgestemd zijn op deze bron en van hieruit leven, dan trekken we dingen aan die in lijn zijn met onze pure Zelf. Vanuit de frequentie die past bij onze essentie. 

 

Door alles wat we meemaken in het leven, vergeten we soms deze bron of raken we ervan verwijdert. Een radiozender heeft maar één frequentie waarop het volledig ontvangen kan worden. Draai je iets aan de knop, dan gaat het storen. Zo zit het ook met ons als mensen. Als wij niet in lijn zijn met onze bron, dan trillen we op een ander niveau. Het niveau van storing, onrust, tegenslag of weerstand. Vervolgens trekken we situaties aan die ons meer van die trillingen geven waardoor de onrust of de tegenslag die je al voelde alleen maar groter wordt. 

 

 

Hier bewust van zijn is een weg uit de onrust en storing die je kunt ervaren. Als je merkt dat het ergens niet lekker loopt in je leven, je ervaart stress of doet dingen die je niet leuk vindt. Check dan bij jezelf of de situatie past bij wie je bent en wat je wil. Past dit niet? Ga dan terug naar jouw bron, keer naar binnen en vind daar de antwoorden die je zoekt. Zo kom jij tot mogelijkheden die wel meer in lijn liggen met wie je bent en wat je werkelijk wil. 

 

Dit heeft gelijk effect op jouw trillingsfrequentie en daardoor op wat jij aantrekt in je leven. Je zult dan ook merken dat je meer open staat voor de dingen die resoneren met jouw wensen en verlangens. Het lijkt dan misschien toeval, maar dat is het niet. Het is mede dankzij de Wet van Aantrekkingskracht dat een situatie zich aandient in je leven. 

 

 

 

 

Een voorbeeld vanuit mijzelf

 

Al een tijd voelde ik een financiële druk op mijn schouders wat een negatief effect had op mijn coaching praktijk. Het voelde alsof ik gevangen zat. Stress over geldzaken trok ik aan en ik werd er erg onzeker van. Door hier bewust mee aan de slag te gaan en te onderzoeken of de situatie waar ik in zat echt bij mij past, werden mij dingen duidelijk. 

 

Dit gevoel van gevangenschap wil ik niet meer. Ik heb een fundamentele basis nodig om vanuit hier te groeien en bloeien. Die basis ervaar ik nu niet waardoor het gaat wankelen. Aan mij dus de opdracht om weer een basis te creëren voor mijzelf. Een basis die mij financiële steun biedt en toch ook de ruimte geeft om mijn bedrijf verder te ontwikkelen. Een leuke parttime baan waar ik mijn ei in kwijt kan en ik betekenisvol werk verricht. Dat zou voor mij een fijne basis zijn. 

 

Vanuit die visie ging ik door met mijn dagelijkse dingen, deelde ik dit met mensen om mij heen en al heel snel kwam er een vacature op mijn pad. Één die goed past bij mij en mij exact dat zou geven waar ik naar opzoek ben. Ik voelde, dit is het universum wat mij een steuntje in de rug biedt. Mij laat zien wat de mogelijkheden zijn. Erg mooi om dat zo te mogen ervaren. Of dit dan ook gelijk dé baan gaat worden, dat hoeft niet zo te zijn. Wat ik wel weet is dat ik mag vertrouwen dat het goed komt en mij open stel voor dat wat er op mijn pad komt. 

 

 

Onthoud: Alles is energie en ieder van ons kan in harmonie de Wet van Aantrekkingskracht voor zich laten werken, dus jij ook! 

Share this post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on print
Share on email

Wat vind je van deze blog die je net gelezen hebt?
Laat een berichtje achter. Zou ik erg leuk vinden :)
Liefs!

Categorieën
Sluit menu