kungfu panda
Nadine Schol

Nadine Schol

De wijze lessen van Kungfu Panda

In de afgelopen dagen heb ik alle 3 de Kungfu Panda films bekeken. Na de één werd ik gelijk nieuwsgierig naar de volgende. Wat ik zo mooi aan deze tekenfilms vind is de wijze lessen die erin verwerkt zijn. Deze lessen zijn zo herkenbaar in het leven en wil ik daarom graag met je delen. 

De rode draad in de film is hoe Po, een grappige, dikke Pandabeer met een gestandaardiseerd leven, transformeert in de Panda die hij werkelijk van binnen is – de Kungfu Drakenkrijger. 

Tijdens zijn transformatie reis krijgt hij de volgende lessen met zich mee van zijn Kungfu meester; 


Om iets bijzonders te maken of te brengen hoef je alleen maar te geloven dat het al bijzonder is. 
In jezelf geloven is dus al genoeg. Er is geen geheim ingrediënt om te bereiken wat je wil bereiken.


Je pad naar innerlijke vrede vinden
Welk verhaal je ook hebt in je leven, dit maakt niet wie jij werkelijk bent. Waar het om gaat is de rest van jouw levensverhaal. Wie jij wil zijn in het leven. Vind vrede met je verleden. Laat het los. Alle littekens van het leven genezen zodra jij oké kan zijn met dat wat er is. Het enige wat telt op dit moment is wie jij kiest te zijn.  


Chi; de energie en kracht die stroomt door alle levende dingen op aarde 
Als je alleen maar doet wat je al kan, zul je nooit méér worden dan je nu bent. Iedereen heeft een grootsheid (Chi) in zich schuilen. Hoe meer je leert hier meester van te worden, hoe meer je meester bent van jezelf en dit kan uiten naar anderen. Dit is waar jij mee betekenis kan geven aan de wereld.

Het allerleukste van Po zijn transformatie reis is dat hij de gekke, graag etende Panda blijft. Juist door zijn gekheid en andere kijk op dingen, behaalt hij zijn doelen sneller. Hij blijft authentiek aan zichzelf


Wat heerlijk toch dat je deze mooie lessen uit een kinderfilm kan halen! 

Zou jij erachter willen komen wat jouw Chi is? Of wil jij weten wat je nodig hebt om innerlijke vrede te vinden in jezelf? Boek dan gauw een coaching sessie met mij en vind jouw antwoorden. 

Share this post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on print
Share on email

Wat vind je van deze blog die je net gelezen hebt?
Laat een berichtje achter. Zou ik erg leuk vinden :)
Liefs!

Categorieën
Sluit menu