blade-blur-bright-close-up-531428
Nadine Schol

Nadine Schol

Wegwijzers naar een bezield en puur leven

Bezield en puur leven, dat is iets wat mij al tijden fascineert. Zelf zie ik dit als volledig jezelf zijn, in je eigen kracht staan. Van daaruit het leven creëren wat jij wil. In deze blog ga ik hier verder op in. Wat wordt er verstaan onder bezield leven, wat brengt het je en wat is ervoor nodig. 

 


Bezield leven, wat houdt dat in? 

 

In de afgelopen weken ben ik weer het boek ‘De Kracht van Kwetsbaarheid’ van Brené Brown aan het lezen. Hier komt het thema bezield leven in terug. Ze refereert hierin aan haar vorige boek ‘De moed van Imperfectie’ (2014) waarin zij tien wegwijzers beschrijft voor een bezield leven. Deze geven aan waar bezielde mensen aan werken en wat ze juist proberen los te laten. Wijze lessen waarbij kwetsbaarheid een belangrijke rol speelt. 

 

De tien wegwijzers van Brené Brown

 • Kies voor authenticiteit;
  laat je angst voor wat anderen van je vinden los
 • Vergroot je zelfcompassie;
  laat je perfectionisme los
 • Ontwikkel meer veerkracht;
  laat zelfverdoving en machteloosheid los.
 • Cultiveer dankbaarheid en geluk;
  laat je gevoel van schaarste en angst voor het duister los.
 • Vertrouw op je intuïtie en durf te geloven;
  laat je behoefte aan zekerheid los
 • Geef je creativiteit de ruimte;
  laat de neiging jezelf met anderen te vergelijken los
 • Neem de tijd om te spelen en te ontspannen;
  laat uitputting als statussymbool en productiviteit als maatstaf voor eigenwaarde los.
 • Breng kalmte en stilte in je leven;
  laat stress als leefstijl los.
 • Streef naar zinvol werk;
  laat je onzekerheid en je opvattingen over
  wat je zou moeten doen los.
 • Lach, zing, dans; laat het idee dat je altijd beheerst moet zijn en 'normaal' moet doen los

Wat brengt een bezield en puur leven je? 

Het is als het afpellen van een ui. Naar de kern gaan van wie je echt bent. Als jij je niet druk maakt om wat anderen van je denken, dan doe je de dingen puur vanuit je hart, dat wat past bij jou. Als jij meer vanuit je intuïtie leeft, dan zul je zien dat er meer flow ontstaat in je leven. Geef jij jezelf de ruimte om te spelen en te ontspannen, dan merk je dat je krachtiger wordt. Al deze dingen zorgen er dus voor dat jij puur jezelf bent en hieruit leeft. 

  

Als je puur vanuit jezelf leeft, ga je ervaren dat het leven er anders uit ziet.  Zelf vind ik het er een stuk mooier uit zien. Ik ervaar bijvoorbeeld meer diepgang in mijn relaties. Ik leef mijn leven meer op mijn manier, zoals het bij mij past. Dit zorgt voor meer rust en ruimte in mijn leven. Wat het mij ook heeft gebracht, is het vinden van mijn liefdespartner. Samen bouwen wij nu aan een leven wat past bij ons. Hoe ik hier zinvol werk van maak is om dienstbaar te zijn voor de mensen die ook het pad willen bewandelen naar bezield en puur leven.

 

Wat is ervoor nodig? 

Het is een reis. Het gaat stap voor stap. Zoals je ook in de tien wegwijzers kunt lezen, heeft het veel te maken met loslaten. Het loslaten van oude patronen. Patronen die soms als een harnas om ons heen zitten. Dit zijn de laagjes van de ui. Hoe meer jij die gaat afpellen, hoe sneller je bij jouw pure kern komt. Dit voelt kwetsbaar en gaat helaas niet vanzelf. Het gaat met vallen en opstaan. Vertrouwen opbouwen, uit je comfort zone stappen, in actie zijn. Je gaat als het ware een liefdevolle confrontatie aan met jezelf. Steeds meer bewust worden van wie jij bent en hoe jij je leven wil creëren. 

 

Zelf ben ik er dagelijks mee bezig. Het is mijn passie geworden. Ik kom mijzelf vaak ook tegen. Tijdens deze Corona-tijd nog zelfs meer. Dan loop ik vast in mijn hoofd. Vergeet ik te voelen en trouw te zijn aan mijzelf. Door hulp te vragen aan mensen om mij heen, leer ik weer wat nodig is. 


Schroom niet om in je eigen proces hulp te vragen. Samen met gelijkgestemde mensen aan de slag gaan of coaching kan enorm helpen en effectief zijn. De boeken van Brené Brown kan ik ook aanraden om te lezen. Het zijn voor mij één van de eerste boeken geweest op mijn pad naar bewustwording en bezield leven. 

 

 

Wat ik je nog wil meegeven voor nu

Als je puur vanuit je kern leeft, leef je vanuit je hart. Daar waar liefde is, de kern van wie wij zijn. Dit is wat bezield leven is. Iets wat Deepak Chopra eens heeft gezegd, beschrijft wat ik hiermee bedoel. 

 

Love Is the most powerful force in the universe. It can heal, inspire and bring us closer to the higher self. Love is a neverending gift to ourselves and others. When we truly experience love we find ourselves.. 

 

Lijkt het je interessant om er nu al meer over te weten te komen? Neem dan contact met mij op. Dan plannen we een vrijblijvende inspiratie sessie met elkaar. Hierna weet jij welke stappen jij kunt zetten naar jouw bezielde en pure vorm van leven. 

Share this post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on print
Share on email

Wat vind je van deze blog die je net gelezen hebt?
Laat een berichtje achter. Zou ik erg leuk vinden :)
Liefs!

Categorieën
Sluit menu